Terveiset kunnanvaltuutettu Pia Salolta

Kunnanvaltuutettuna oloni toinen kausi alkaa olla loppusuoralla. Ensi keväänä on uudet vaalit ja tulevaisuus näyttää, jatkuuko tämä mielenkiintoinen ja mukaansatempaava harrastus vielä seuraavallekin, kolmannelle kaudelle.

Olen saanut kunnian olla kunnanvaltuutetun lisäksi hyvin mielenkiintoisessa ja tärkeässä roolissa eli sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan puheenjohtajana. SivHyVan päätösvaltaan kuuluu varhaiskasvatus, perusopetus ja vapaa-aika.

Valiokunnan jäsenet ovat kokouksissa olleet asiaan perehtyneitä ja aktiivisia. Meillä on ollut paljon keskusteluja, naurua, tiukkoja tivaamisia ja jonkin verran myös asioiden palauttamisia käsittelyyn. Päätöksiä on tehty hyvien esittelyjen pohjalta yleensä yksimielisesti, mutta on myös äänestetty. Tämän valiokunnan puheenjohtajan roolin myötä olen saanut istua kunnanhallituksen kokouksissa puhe- ja läsnäolo-oikeudella. Olen osallistunut joka vuosi myös 9-luokkalaisten vaikuttamispäivään ja lapsiparlamenttiin. Päijät-Hämeen sivistysjohtajien kesäkokoukseen olen myös saanut osallistua. Nämä ovat kaikki olleet todella antoisia tapahtumia, jotka puheenjohtajuus on mahdollistanut.

Nyt uutena roolina tähän loppukauteen tuli vielä ympäristöterveyslautakunnan puheenjohtajuus. Tämä on useamman kunnan yhteinen ympäristöterveydenhuollon toimielin. Se vastaa terveydensuojelulain, elintarvikelain, lääkelain, tupakkalain, eläinlääkintähuoltolain ja eläintautilain mukaisista tehtävistä.

Kun valtuustoryhmästämme yksi loikkasi tänä syksynä toiseen ryhmään ja luopui paikastaan, otin vastaan tämän tärkeän toimielimen puheenjohtajuuden. Mielenkiinnolla odotan, mitä tämä tuokaan vielä tullessaan. Tarkempi perehtyminen toimintaan on jo alkanut.

Olen saanut ihmettelyjä ja kyselyjä, miten jaksan hoitaa kahta puheenjohtajuutta, miten aikani riittää.

Onneksi olen ollut aina melko etevä kalenterin käyttäjä ja työ tekijäänsä opettaa. Onneksi työnantajani suo minulle mahdollisuuden työaikajärjestelyillä osallistua tähän toimintaan. Jaksamista tulee taas siinä, kun saa tehdä mielekästä hommaa. Olen saanut myös onnitteluja tulevasta tehtävästä eri puolueista.

Olen todella kiitollinen Hollolan Perussuomalaisten paikallisyhdistykselle ja valtuustoryhmälle tästä huimasta luottamuksen osoituksesta, jota olen tällä kaudella saanut. Ja uskonpa, että näin laajaa vaikuttamismahdollisuutta ei ihan heti tule kovinkaan monelle. Meillä on ollut hyviä keskusteluja, kunnioittaen toistemme ajatuksia ja mielipiteitä. Koko ajan on ollut yhteiseen hiileen puhaltamista. Nyt loppukaudella joukkiomme tuntuu hitsautuvan entistä enemmän yhteen. Meillä on hyvä pöhinä!

Enemmän tämä puuha on näinä vuosina antanut kuin ottanut, edelleenkin.

Hollola 24.9.2024

Pia Salo

Kunnanvaltuutettu

Sivistys- ja hyvinvointivaliokunnan pj.

Ympäristöterveyslautakunnan pj.

Kirjoitettu 25.9.2024

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa