Kirjoitettu 8.6.2020

Eteenpäin mennään!

Eteenpäin mennään!

Tämäpäs on ollutkin varsin erikoinen kevät päätöksenteon ja kokousten suhteen. Perinteinen kokousmalli ”istutaan puvut päällä ryhdikkäänä saman pöydän ääressä kahvia juoden” on saanut haastajan.

Kuinka moni tunnistaa ja tunnustaa, että kokousten siirryttyä sähköiselle alustalle, etäkokouksiksi, on puku vaihtunut verkkareihin? Korkokengät villasukkiin? Tyylikäs pikkutakki tai paita kauhtuneeseen, mutta mukavaan kotipaitaan? Kahvi virvoitusjuomaan? Tosin videokokouksiin on joutunut yläosan suhteen vielä panostamaan… Asiat on kuitenkin saatu hoidettua ja päätettyä. Eteenpäin mennään.

Yhdistyksemme kevätkokous siirrettiin syksyyn, mutta hallitus on pitänyt sähköisen kokouksen. Hollolan perussuomalaisten valtuustoryhmä on kevään mittaan kukin tahollaan osallistunut valiokuntien, hallituksen ja muiden toimielinten kokouksiin sekä etänä että paikanpäällä. Asiat on saatu hoidettua ja päätettyä. Eteenpäin mennään.

Nyt odotamme ylemmältä taholta jatko-ohjeita ja -toimia, miten jatketaan. Suunnitelmia on kuitenkin jo syyspuolelle tehty. Mitä ja miten ne toteutuu, sen näyttää aika. Koko poikkeusajan olemme olleet toiminnassa ja yhteydet ryhmämme sisällä ovat toimineet hienosti! Meidän porukassa on ollut koko ajan pieni hurina, tekemisen meininki. Ja kun kohti kuntavaaleja mennään, tuo hurina tulee muuttumaan koko ajan tehokkaammaksi ja voimakkaammaksi. Eteenpäin mennään!

Pia Salo

Kunnanvaltuutettu

Hollola ps taloudenhoitaja

Kirjoitettu 27.4.2020

Puheenjohtajan kevättervehdys!

sdr

Kevättervehdys sinulle Hollolan PS-jäsen puheenjohtaja Marko Mikkolalta:

En kirjoittele sen kummemmin tämän hetken tilanteesta maailmalla, sitä tulee joka tuutista tarpeeksi, mutta hyvä niin.

Valitettavasti suunniteltu Peruspilkki jouduttiin peruuttamaan huonon jäätilanteen vuoksi. Tilalle suunniteltu Kuntavaali-kutsunnat, kuten myös kevätkokous, jouduttiin siirtämään myöhempään ajankohtaan. Eli, kun aika on, niin järjestämme Kuntavaali-kutsunnat ja syksyllä pdämme kevät- ja syyskokouksen samalla kertaa.

Kuntavaalirekrytointi on kuitenkin käynnissä, ja jos olet kiinnostunut vaikuttamaan kuntasi asioihin, niin asetu ehdokkaaksi.

Pysytelkää terveenä ja pitäkää läheisistänne huolta!

Terveisin pj Marko

Kirjoitettu 19.4.2020

Mietteitä politiikan taistelukentältä – Jari Ronkainen

Mietteitä politiikan taistelukentältä kansanedustaja, Hollolan valtuustoryhmän puheenjohtaja, PHHYKY hallituksen jäsen Jari Ronkaiselta:

Kuluva vuosi on ollut varsin poikkeuksellinen. Koronaviruspandemian vuoksi elämme Suomen historian vaikeinta aikaa sitten sotiemme. Yrityksiä tulee kaatumaan, ihmisiä on lomautettu ja irtisanomisiakin joudutaan tekemään. On selvää, että niin koko maassa kuin kuntatasollakin olemme taloudellisten haasteiden edessä. Vakavin paikka on kuitenkin tartunnan saaneilla, jotka pahimmillaan joutuvat kamppailemaan henkensä edestä.

Päijät-Hämeen ja Hollolan epidemia on vielä maltillinen muuhun maahan ja etenkin maailmaan suhteutettuna. Päijät-Hämeessä laboratoriovarmistettuja tapauksia on 62, joista Hollolassa 7. Tilanne saattaa ottaa käänteen vielä huonompaan suuntaan, sillä keskiviikkona hallitus teki merkittävän ratkaisun purkaa Uudenmaan eristystoimenpiteet.

Päätöstä perusteltiin sillä, että välttämättömyysvaade ei enää täyty. Kuitenkaan perustuslakivaliokunnan mielipidettä asiaan ei edes kysytty. Rajojen kiinnipitämiselle olisi todennäköisesti löytynyt, jos ei enää samat perusteet, niin uudet perusteet. Uudellamaalla on kuitenkin vielä selkeä tautikeskittymä.

Tiedetään, että niin Hollolassa kuin Päijät-Hämeen muissakin kunnissa on runsaasti mökkiläisiä Uudeltamaalta. Rajojen avaamisella saatetaan antaa sellainen viesti, että vaara on ohi ja ihmiset lähtevät mökeilleen. Pelkkä mökillä oleminen ei vielä sairastuta ketään, mutta esim. kaupassa tai huoltoasemalla käynti, mökkinaapureiden tapaaminen ja kaikkinainen muu liikkuminen altistaa tartunnoille. Mökille tietenkin lähdetään oireettomana, mutta sairaus voi puhjeta vasta perillä.

Päijät-Hämeessä tehohoitopaikkoja on n. 30, joista koronapotilailla aktiivikäytössä on tällä hetkellä 4. Lisäksi tehohoitoa tarvitsevia potilaita on muitakin. Kapasiteetti vaikuttaa tällä hetkellä riittävän, mutta se on laskettu olemassa olevalle väestöpohjalle. Jos väkiluku lisääntyisi väliaikaisesti suurella määrällä uudenmaalaisia mökkeilijöitä, niin vaarana on, että tehohoitopaikkoja tulee puuttumaan. Pahin skenaario olisi se, että lääkärit joutuisivat tekemään valintoja hoidettavien välillä. Tehohoidon pitää olla kaikkien sitä tarvitsevien ulottuvilla.

On päivänselvää, että poliittinen päätöksentekokyky tulee säilyä olosuhteista huolimatta. Toisarvoisia asioita jätetään viemättä eteenpäin, mutta on tiettyjä asioita, joita on pakko edistää kriisiaikoinakin. Isojen kokoontumisten välttäminen on kuitenkin äärimmäisen tärkeää. Koronapandemian myötä etäkokoukset ovatkin tulleet monille poliitikoille tutuiksi. Etäkokoukset antavatkin mahdollisuuden päätöksenteon toteuttamiselle ilman fyysistä lähellä oloa

Hollolan kunnanhallitus on etäkokouksia jo pitänytkin, mutta ainutkertaista sinänsä, tullaan meillä tulevana maanantaina kokeilemaan myös, miten kunnanvaltuuston kokous onnistuu etänä. Omat haasteensa on tässäkin, sillä 43 valtuutetun lisäksi vielä virkamiehet tähän päälle luettuna, tulee linjoilla olemaan yli 50 yhtäaikaista osallistujaa. Näin suuren mittakaavan kokouksia Hollolassa ei aiemmin ole kokonaan sähköisenä järjestetty. Vaikka ajat tuovat haasteita, niin päätöksenteko kotikunnassa vielä rullaa ja välttämättömät päätökset saadaan tehtyä.

Samalla on syytä pitää muistissa, että koko ajan edetään kohti ensi vuoden keväänä järjestettäviä kuntavaaleja.

Koronapandemia on haaste puolueille, sillä vaalityötä tehtäisiin normaalioloissa jo nyt. Myös kuntalaisia varmasti kiinnostaa miten tulevaisuuden Hollolaa rakennetaan. Edessä on kriisin myötä poikkeuksellisen haasteelliset ajat ja puolueiden tehtävänä on vastata tuohon haasteeseen. Täytyy vain toivoa, että syksyyn mennessä tilanne olisi siinä määrin parantunut, että vaalityöt pääsevät alkamaan ja pääsisimme kentälle äänestäjiä tapaamaan. Tämä on kuitenkin vielä toissijaista rajoitusten ollessa voimassa.

Lopuksi toivottaisin kaikille voimia ja jaksamista koronaviruksen vastaisessa taistelussa. Tukekaamme toinen toistamme tänä vaikeana aikana ja pidetään toisistamme huolta, kuitenkin henkisesti olematta liian läheisessä fyysisessä kontaktissa. Koronavirus tarvitsee levitäkseen uuden tartuntapinnan, muutoin se kuolee pois. Toivottavasti kukaan ei enää kuvittele, että kyseessä olisi vakavuudeltaan normaalin kausiflunssan kaltainen tauti, vaan puhutaan erittäin vaarallisesta virusepidemiasta.

Terveisin Jari Ronkainen

Kirjoitettu 2.2.2020

Hollolan perussuomalaiset Hollolan Virikkeen vieraana

sdr

sdr

Hollolan perussuomalaiset vierailulla Hollolan Virikkeessä. Virike tarjoaa Päijät-Hämäläisille nuorille mielenkiintoisia harrastusmahdollisuuksia, myös niille nuorille joiden perheet eivät pysty niitä taloudellisista syistä tarjoamaan.

Hollolan perussuomalaiset vietti syksyllä 2019 10-vuotisjuhlia ja lahjoiksi saadut varat päätettiin lahjoittaa paikalliseen nuorisotoimintaan. Siispä lahjaksi saadut varat + 100 % omia varoja lisää lahjoitettiin Hollolan Virikkeelle.

Vierailulla oli mukana Hollolan perussuomalaisten puheenjohtaja Marko Mikkola, kansanedustaja Jari Ronkainen, taloudenhoitaja Pia Salo, sihteeri Tero Silkosuo sekä tiedottaja Markku Jäntti.

Tervehdyksemme vastaanottivat perustajat Heimo Hälikkä ja Sami Toivanen sekä valvoja Timo Uotila.

Lisätietoja Hollolan Virikkeen toiminnasta osoitteessa www. https://hollolanvirike.fi/

Kirjoitettu 15.11.2013

Tiedote

26.10.2014

MIRA TIIRIKAINEN JATKAA HOLLOLAN PERUSSUOMALAISTEN JOHDOSSA

 

Sääntömääräisen syyskokouksensa pitäneet Hollolan perussuomalaiset valitsivat yksimielisesti nykyisen puheenjohtajansa, Mira Tiirikaisen, johtamaan paikallisyhdistystä myös ensi vuonna. Hallituksen muiksi jäseniksi valittiin Sakari Sormunen, Veli-Matti Tanhuva, Ossi Auvinen, Marko Jokiranta, Jari Salminen ja Jukka Tiirikainen.

Henkilövalintojen lisäksi suunniteltiin ensi vuoden toimintaa. Hollolan perussuomalaiset valmistautuvat ensi kevään eduskuntavaaleihin kahden ehdokkaan voimin. Ehdolla ovat sekä istuva kansanedustaja Anne Louhelainen että Perussuomalaiset Hämeen piirin puheenjohtaja Jari Ronkainen. –vaalityötä tehdään kummankin ehdokkaan eteen tasapuolisesti, sanoo puheenjohtaja Tiirikainen. Meillä on harvinainen, ja myös realistinen, mahdollisuus saada kaksi perussuomalaista kansanedustajaa Hollolaan, kunhan kaikki menee nappiin, hän laskeskelee.

 

Kirjoitettu 15.11.2013

Uutisia

30.9.2014

Hollola säilytti itsenäisyyden äänin 27 – 16

Hollolan kunnanvaltuustossa äänestettiin 29.9.2014 liittymisestä kuuden kunnan (Kärkölä, Hämeenkoski, Hollola, Lahti, Nastola, Iitti) liitokseen. Hollola antoi selvitysmiesten esitykselle rukkaset reilulla enemmistöllä 27 – 16 ja jatkaa itsenäisenä kuntana.

Selvityskunnista Kärkölä, Hämeenkoski, Lahti ja Nastola äänestivät liitoksen puolesta. Iitti vastusti liitosta niukalla enemmistöllä.

Hollolan valtuustosalin yleisölehteri oli täynnä kuntalaisia ja osalle jouduttiin hakemaan istuimia lisää. Kun valtuuston puheenjohtaja julisti äänestystuloksen, puhkesi lehteriyleisö raikuviin aplodeihin.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä luonnollisestikin vastusti liitosta.

(lisää…)