Koulun itsenäisyyspäivänjuhlintaan tapahtuneet muutokset -aloite

Olen vuosien ajan seurannut, kuinka päiväkodissa ja koulussa on juhlittu ja kunnioitettu Suomen Itsenäisyyspäivää ( 6.12 ), kunkin paikan omissa tilaisuuksissa. On laitettu hienoa vaatetusta päälle ja kerrottu monelta juhlaa vietetään ja missä. Myös koulupäivän jälkeen on kerrottu, kuinka juhla oli mennyt ja mitä juhlan aikana oli tapahtunut. On kuunneltu mm. Maammelaulua, Siniristilippua ja Veteraanin iltahuutoa.

Nyt vuoden 2023 olleen Itsenäisyyspäivän kulusta kysyessäni, sain vastaukseksi, ettei ollut mitään juhlaa. Tämän pohjalta tiedustelin myös toisten kokemusta tilanteesta ja sain vastaukseksi, ettei Itsenäisyyspäivänjuhlaa ollut.

Kysynkin, että onko koulun toimintaan tehty muutos, jossa Itsenäisyyspäivän merkitystä ollaan tietoisesti pienentämässä, vaikka kyseessä on Suomen historian ja itsenäisyyden kannalta tärkein olemassa oleva päivä. Jos kuitenkin näin on, niin esitän, että Itsenäisyyspäivän tärkeyttä tulee entisestään korostaa opetustoimessa, ja tuoda tietoa päivän tärkeydestä Suomen olemassaolon kannalta.

 

Kari Aaltonen

Kunnanvaltuutettu / PS

Hollola

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa