Liikettä ja kuntoilulaitteita Hollolan kylille

Hollolan kunta on ollut liikunnan ja luonnon suhteen oikealla tiettä jo pitkään. Kunta on saanut valtionavustusta ”liikettä Hollolan kylille” hankkeelle jo ennen korona-pandemian alkua. Hankkeen tarkoituksena on ollut kannustaa ja luoda mahdollisuuksia liikuntaan, yhteisöllisesti ja omatoimisesti koko kunnan alueella, huomioiden eri-ikäisten tarpeet, hyödyntämällä olemassa olevia mahdollisuuksia ja kehittämällä uusia ratkaisuja. Hankkeen aikana on kuultu kuntalaisia ja eri puolille Hollolaa on saatu opastettuja kävely- ja polkuverkostoja. Hankkeen kautta Hollolan kylille on saatu kolme uutta ulkokuntoilulaitetta. Kaksi Gritbird-lintua ja yksi gympark-laite. Nämä laitteet sijaitsevat kirkonkylän uimarannalla ja järvien kierrokselta, vähä-tiilijärven ja keski-tiilijärven välistä.
Tämän valtuustoaloitteen tavoitteena on saada vastaavanlaiset ulkokuntoilulaitteet Kalliolan koulun läheisyyteen, sekä Hämeenkosken pitäjän alueelle, joko opastetun ulkoilureitin tai urheilukentän läheisyyteen.
Aloitteella pyritään kehittämään liikuntaolosuhteita, ja mahdollistaa monipuolinen liikkuminen, myös kriisiaikoina. Kunnan tulee kiinnittää tulevaisuudessakin erityistä huomiota ulkoliikuntapaikkoihin ja luonnossa liikkumiseen.

Valtuutettu Aki Markkola
22.2.2021 Hollola

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa