Metsästäjätutkinnon saaminen valinnaisaineeksi yläluokalle Hollolassa – Valtuustoaloite 22.04.2024

Valtuustoaloite 22.04.2024, Hollola

Hollola on laaja kunta, jossa asutusta on ympäri kuntaa ja näinollen nuorilla on myös erilaisia harrasuksia. Näihin harrastuksiin kuuluu myös metsästys ja riistanhoito. Lainaus Suomen riistakeskus.

Metsästäjäkokelaan on osoitettava metsästyksen ja riistanhoidon, sekä metsästystä koskevien säännösten ja määräysten riittävä tuntemus, ennen kuin voi suorittaa riistanhoitomaksun ja saada metsästyskortin.

Tästä syystä esitän, että Metsästäjätutkinto voisi olla Hollolan kouluissa valinnaisaineena yläluokilla. Monet nuoret tulevat kuitenkin tutkinnon suorittamaan osanaan omaa harrastustaan.

Tutkintoon voidaan lisätä osaksi myös muita tärkeitä osa-alueita, kuten esim. EA-taitojen lisääminen ja luontotietoutta ym.

Ennen varsinaista aloitetta Kunnanvaltuutettu Kari Aaltonen alusti sitä seuraavasti:

Arvoisa puheenjohtaja ja hyvät naiset ja miehet.

Alusta hiukan ensin tätä aloitetta.

Lumikengillä rämpiessäni umpihangessa Miekkiön perämetsissä. Täytyy sanoa, että siellä oli varmasti kaikkien muiden eläinten jälkiä, paisi karhun, joka taisi olla talviunilla. Kuitenkin jäi se kuva, että jos eläimet osaisivat kiittää, niin ne varmasti kiittäisi näitä metsänomistajia ja -hoitajia, jotka pitävät metsät siinä kunnossa, että siellä näillä eläimilläkin on hyvä liikkua, eikä pelkkä ”rämettä”. Hollolassa on paljon niitä nuoria, joiden elämään ei kuulu pyöriä Pride-liikkeen, tai sateenkaarilipun ympärillä istuen maantiellä ja hankaloittaen perheiden, töissä kävijöiden, yrittäjien ja yleisesti ottaen veronmaksajien toimintaa tukkimalla teitä ja viimeisempänä, jopa lentoliikennettä. Näiden nuorten elämään eivät kuulu päihteet, eikä ilkivallan tekeminen. Nämä nuoret eivät pidä sankarinaan esim. edesmennyttä Kuubalaista vasemmistosissiä tai tiellä istuvaa ruotsalaista teiniä

Arvoisa puheenjohtaja ja hyvät valtuutetut.

Täällä Hollolassa on suuri joukko nuoria, jotka ovat näitä hiljaisia näkymättömiä puurtajia, jotka ovat tärkeitä myös meille Perussuomalaisille. Nämä nuoret ovat niitä, joiden arvoihin kuuluu koti, uskonto ja isänmaa. Nämä nuoret arvostavat koulua, opetusta, henkilökuntaa, muita oppilaita, hyvää kotimaista kouluruokaa, vaikka sisältääkin lihaa ja jopa riistaa. Nämä nuoret arvostavat urheilua ja liikuntaa. Näille nuorille on tärkeää, että metsät ja luonto ja ympäristö on hyvin hoidettu.

Tästä syystä esitän, että Hollolan koulujen yläluokilla otettaisiin valinnaiseksi oppiaineeksi mahdollista suoritta Metsästäjätutkinnon, koska moni näistä nuorista tulee sen, jossain vaiheessa suorittamaan, tässä olisi hieno tilaisuus koulua auttaa sen hankkimiseen. Tutkintoon voidaan lisätä esim. EA-koulutusta ja muuta vastaavaa. Tämähän tuli EA- koulutus esiin kunnan järjestämässä turvallisuusillassa, oli hyvä tilaisuus ja tästä kiitos kunnalle, oli tupa täynnä.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa